Torben Knudsen – BTK’s mange-årige formand i 1980’erne

Udgivet af Silas Pihl den

Hjemvendt fra sommerferie er en af sommerens meget triste nyheder, at Torben Martens Knudsen er død, 75 år gammel, efter længere tids sygdom.  Torben Knudsen var BTK’s mange-årige formand i 1980’erne, hvor han blev formand i 1981 efter at have været kasserer siden 1976.

Udover Torbens store arbejdsindsats i BTKs bestyrelse var han også meget vellidt som menigt medlem og spiller – og et meget loyalt og socialt medlem BTK. Torben var den i BTK, som havde været medlem længst, og han var med til at drive udviklingen i BTK gennem 1960’erne, 70’erne, 80’erne og senere.

BTK var i 1960’erne en af de stærkeste klubber på Sjælland. BTK blev sjællandmestre i 1966 foran bl.a. Lyngby og Holte og kom derfor i 1. division, da man i 1967 oprettede en landsdækkende holdturnering i første omgang med 1. division og 2. division. BTK var også foregangsklub for minitennis i 1960’erne, hvor man havde 4 faste minitennisbaner på bane 2 (dengang på asfalt bane).

I 1970’erne spillede BTK i 2. division de fleste af årene, men blev i højere grad en ”hygge-klub”, hvor der var stor aktivitet i BTK i mange af døgnets timer: Pensionister og studerende om formiddagen, juniorer om eftermiddagen, seniorer om aftenen og kortspillere om natten (… de havde vist spillet tennis tidligere på dagen).

Torben var en ”klassisk” tennisspiller med sin storhedsperiode inden topspin og midsize/oversize-ketchere blev udbredt. Torben slog klassiske rene forhåndsslag og rene 1-hånds-baghåndsslag – en baghånd, der var så flot, at man må ty til Federer og den slags for at finde en, der kan slå en lignende baghånd.

Torben har i de senere år ikke været i stand til at spille tennis, men kom stadig i BTK bl.a. til standerhejsninger og deltog i hyggen mange fredage i forbindelse med ”fredags øl-doublen”.

Vi vil savne Torben meget.

Bestyrelsen i BTK – og mange andre medlemmer.

Kategorier: Indlæg